brainstormenconcept
Terug naar overzicht

VR4ETAT

Artsen zonder grenzen

Helaas sterven er geregeld kinderen in noodgebieden, omdat zij niet tijdig de juiste hulp krijgen. Soms zelfs in de rij van een hospitaal… Dit mag niet gebeuren! Medewerkers van Artsen zonder Grenzen volgen daarom speciale trainingen, om snel te kunnen signaleren of kinderen in de wachtrij met spoed hulp nodig hebben.

Deze campagne bestaat uit:

VR Training

VR-Training

In aanvulling op deze training ontwikkelden we een VR-applicatie voor Artsen zonder Grenzen, waarmee deelnemers de situatie ter plaatse ervaren. Zo kunnen ze oefenen om in die omstandigheden snel de juiste keuzes te maken. De beweging van de neusvleugels en de kleur van de lippen observeren, kleine tests uitvoeren of de moeder ondervragen: dit alles kan een arts helpen om snel vast te stellen hoe hulpbehoevend een kind op dat moment is.

Overal toegankelijk

Omdat de applicatie wordt aangeboden op mobiele VR-brillen waarvoor geen internetverbinding nodig is, kan deze training op iedere gewenste plek ter wereld worden uitgevoerd. De reacties uit het werkveld zijn lovend. Een prachtige opdracht waar we erg trots op zijn! Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op!

Meer ar, vr en interactives?

Naar overzicht ar, vr en interactives