brainstormenconcept
Terug naar overzicht

Community Awareness

Ubuntu Touch

UBports is een open source besturingssysteem voor mobiele devices. Het is haar missie om een ​​open source community op te zetten en te onderhouden voor de ontwikkeling van het ‘perfecte’ mobiele besturingssysteem. Met respect voor keuzevrijheid, ontwikkelaarsvriendelijkheid en gebruiksveiligheid.  

Deze campagne bestaat uit:

Communicatiecampagne

Communicatiecampagne

Om de community te vergroten, meer bekendheid te genereren en meer ontwikkelaars te werven, bedachten we een complete communicatiecampagne. Deze bestond uit online en offline advertisement in verschillende vakmedia. Van online banners tot redactionele artikelen en van nieuwsbrieven tot printadvertenties. En de animatie waarin het verhaal achter UBports wordt samengevat, mag natuurlijk ook niet ontbreken in het rijtje.

Yumi

Om het merk tot leven te brengen onder de community hebben we Yumi, de mascotte van Ubports, uitgewerkt in verschillende toffe gadgets. Leden kunnen verschillende stickers verzamelen, bijvoorbeeld voor op hun laptop. De ochtend rustig beginnen met een kop koffie uit een Yumi mok. Of in bed kruipen met de Yumi sokken én Yumi knuffel.