Strijd mee tegen het Coronavirus

Jullie zien en horen natuurlijk alle berichten over het Coronavirus. Op het Jeugdjournaal, op school en thuis. Waarschijnlijk maak je voor het eerst in je leven mee dat er allerlei bijzondere maatregelen worden genomen. Bijvoorbeeld dat je sportwedstrijden niet doorgaan en je thuis moet blijven als je verkouden bent. Hiermee willen we voorkomen dat er veel mensen ziek worden en tegelijk naar het ziekenhuis moeten.

Het zou zelfs kunnen betekenen dat je een tijdje helemaal niet naar school hoeft. Dat is tijdens een vakantie wel leuk maar nu eigenlijk niet. Want de reden is dat mensen elkaar niet ziek willen maken.

Ook jij kunt mee strijden tegen het Coronavirus! Er zijn namelijk een paar regels waarmee jij er zelf voor kunt zorgen dat je het virus niet verspreidt. Dit zijn de regels:

1Was regelmatig je handen
2Niet met meerdere vriendjes
tegelijk afspreken
3Houd afstand van elkaar,
raak elkaar niet aan
4Hoest in je elleboog
Wil je deze regels oefenen, maar ook lekker spelen? Download dan nu het kwartetspel en de kleurplaten hieronder. Veel speelplezier!

Kwartet

Verzamel door slim te spelen en te vragen zoveel mogelijk setjes van 4 kaarten in dezelfde kleur. Download het kwartetspel, print het en knip de kaarten uit. Spelen maar!

Download kwartetspel

Kleurplaten

Klik op een kleurplaat naar keuze om deze te downloaden. Vervolgens hoef je hem alleen nog maar zelf uit te printen. Kleuren maar!