brainstormenconcept
Terug naar overzicht

Landelijke Dag Psychische Gezondheid

Vandaag is de Landelijke Dag Psychische Gezondheid. Op deze dag wordt extra aandacht besteed aan de psychische gezondheid en met name het taboe wat hierop rust. Met deze dag wil men de kennis over psychische problemen vergroten en vooroordelen bestrijden.

Precies om deze reden bouwde onze collega Dirk de Virtual Reality ervaring ‘Kijk op psychose’, waarin je de kans krijgt om een psychose zelf te ervaren. Terwijl je in deze gesimuleerde psychose zit, worden je gedragingen op video vastgelegd. Dit geeft je de gelegenheid om achteraf je eigen ‘verwarde’ gedrag als buitenstaander te bekijken, waardoor je ook het ‘verwarde’ gedrag van een medemens leert herkennen. En naast het herkennen van het gedrag, kun je je nu ook verplaatsen in de ervaring van een persoon met een psychose, omdat dit zelf hebt ervaren!

Deze VR ervaring is voor veel mensen die te maken hebben met psychisch verwarde personen een ware eye-opener en draagt bij aan de ontwikkeling van het begrip voor deze personen! Ben je ook benieuwd naar wat Dirk voor u kan betekenen? Kom gerust eens langs om te sparren over de mogelijkheden!